מטבע שנמצאה בעגלת סופר

שאלה:

שלום לרבנים עם נימצא 5 שקל בעגלה של החנות בחור שמכניסים כדי שנוכל לקחת עגלה האם מותר לי לקחת את ה5 שקל מהעגלה שנותרה ליד מקום העגלות. והאם משתנה הדין כאשר בעל החנות למי שאין חמש שקל נותן לקונים ממנו צדדי הספק שלי עלו הם האם שייך חצר של בעל החנות קונה ואם כן אין יאוש תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לקחת את המטבע לעצמך. ואין כאן חצר של בעל החנות כיון שאין זה משתמש כלל.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.