מצאתי טבעת

שאלה:

לפני 3 שנים מצאתי טבעת במקום עבודתי. בית חולים. העברתיה למזכירות שיעשו מה שמקובל. לפני כמה ימים חיפשתי מפתח במגירה ומצאתי את הטבעת. האם מותר לי להשתמש בה?, תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם אין סימן על גבי הטבעת [שם או מספר טלפון], מותר לך לקחת את הטבעת לעצמך. נהגת לפנים משורת הדין שהנחת את הטבעת למזכירות שאולי יבואו הבעלים לקבלה, אך מאחר ועבר זמן רב ולא באו לקחת מותר לך לקחת לעצמך.

בהצלחה.