תפילת אוחילה לאל

שלום לרב
הסתכלתי בשבת על תפילות של ימים נוראים. ומתקלת בתפילה אל מלא רחמים. היא נאמרת באמצע חזרת השץ של מוסף, ובעצם היא תפילה לפני תפילה. בקשה לחזן שה' יתן לו "מענה לשון".
למה בשלב כל כך מתקדם של התפילה מבקשים ? ובפרט שהחזן במוסף ביקש אמר כבר את הנני העני ממעש?
תודה

תשובה:

שלום רב

ראשית, אני מתפעל ממך שבזמן שכל העולם מקפץ מנחל לנחל אתה כבר מכין את עצמך לימים הגדולים!

עיקר עבודת היום בראש השנה, הוא המלכת ה' – מלכויות זכרונות ושופרות, כך גם ביום הכיפורים עיצומו של יום היה עבודת הכהן הגדול, לכן מייחדים תפילה מיוחדת לפני הזכרת ענינים אלו, שיעלה לנו לרצון לפני בורא עולם!

שיתקבלו התפילות!

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. תגובתך לא ממש הובנה… על כל פנים, התפילה – אוחילה – נאמרת רק בחזרת הש"ץ, אבל המלכויות זכרונות ושופרות הם עבודת היום אצל כל אחד ונאמרים גם בתפילת היחיד.

  2. אבל בפירוש לתפילת ראש השנה של האבודרהם כתוב שתפילה זו היא רק לחזן "ונראה מתוך אוחילה שאין ליחיד לאומרו לפי שפי שהוא רשות לש"צ שהרי אומר בו אשר בקהל עם אשיר עוזו"?.