האם מותר לערוך שבת חתן שיש אורחים הבאים תוך כדי חילול שבת

החתן והמשפחה של הכלה חילוניים לגמרי רוצים לבוא בשבת ברכבים ולעשות חילול שבת בפרהסיה האמא דתיה לגמרי התחתנה לפני 10 שנים עם גבר דתי האם אפשרי לחלל שבת בשביל שבת חתן ?????

תשובה:

שלום רב,

ממש לא. אסור לקיים כזה אירוע כשהוא כרוך בחילול שבת, ובדאי בחילול שבת המוני כזה.

הפוסקים דנו אפילו בברית מילה שיש מצווה וחובה למול אותו ביום השמיני גם כשהוא יוצא בשבת. ובכל זאת אם יבואו אורחים תוך כדי חילול שבת, יתכן שיש לדחות את הברית ולא למול אותו מזמנו!! העיקר כדי למנוע חילול שבת (ראה כאן) אז שבת חתן אינו חובה כלל בודאי שצריכים לעשות הכל כדי למנוע את החילול שבת הצפוי.