סיגופים בזמנינו

אם עסק התורה מכפר מדוע חכמי הקבלה הצריכו תעניות וסיגופים לעובר על הפיקודים? הלא להדיא כתב המהרח"ו שגם תלמיד חכם יעסוק בתיקוני הנפש!

תשובה:

שלום רב

ודאי שמעיקר הדין אדם שחטא צריך לעסוק בסיגופים כדי לכפר על חטאו, הרוקח שהיה מגדולי הראשונים תיקן סדרים שונים על פי קבלה לפי סוגי החטאים והדברים ידועים, אלא שמחמת חולשת הדורות, ראו חכמים ישראל שאם אדם יעסוק בסיגופים יבטל לגמרי מתורה ויהיה פרוש מהעולם הזה והדבר יזיק לו לעבודת ה' באופן חמור וינתק אותו מהסובב, ועלול הדבר גם לפגוע בבריאות נפשו, וממילא הרווח בזה מועט וההפסד מרובה, ומכאן למדו שענינים אלו אינם שייכים בזמנינו ואינם לרצון ה', והורו, שאם אדם יעזוב חטאיו וישקע בתורה וביראת שמים טהורה, יהיה אהוב ורצוי לפני הקב"ה ודי לו בכך.