תשובה לא מועילה על עונשי בית דין

שאלה:

התורה כותבת שיש עונשים והתראה בעדים ואז יש מיתה על שלל עבירות. או כרת. האם אדם שעושה תשובה לא ימחק העונש? כלומר רק כשלא עשה תשובה בית דין יהרגוהו..הרי אולי הרהר בתשובה. וכן במזיק לחבירו ועשה תשובה מה משנה אם חבירו מקפיד אחר שעשה את החיוב לקונו לחזור בתשובה. לדוגמה אם החטאיתי אדם בלשון הרע לא נאמר שעלי לתקן את השומע בהתחזקות בשמירת הלשון למרות שהזקתיו ברוחניות. ומספיק שחסרתי בתשובה. יש גדר ברור? ולה השולחן ערוך לא מביא הלכות תשובה

תשובה:

שלום וברכה

בכל מה שנוגע בין אדם לקונו התשובה מועילה, אבל מה שנוגע לעונשי בית דין, אינו שייך לענין התשובה.

בזמנינו אין עונשי בית דין ולכן זה כרגע לא רלוונטי, והכל מתכפר לגמרי עם התשובה, יש עבירות שגמר התיקון שלהם בפטירה של האדם, כמבואר במסכת יומה ד' חילוקי כפרה.רות: