מי שלא הניח תפילין יום אחד מה יעשה?

שאלה:

מי שלא הניח תפילין יום אחד מה תשובתו?

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער את שאלתך המאוד כואבת.

על כל חטא שאדם עושה מועילה תשובה, והתשובה תמיד כרוכה בחשיבה איך מתקנים? איך מביאים את עצמי לידי מצב שדבר כזה לא יוכל לקרות לי?! ואני משוכנע שהדבר הזה קורה רק כאשר התפילין זה דבר לא מוגדר… מתישהוא באמצע היום… ואז עסוקים ושוכחים ובפרט בחורף שהיום קצר, וזה עצוב.

הנחת תפילין זה הדבר הראשון שיהודי עושה בבוקר! יהודי קם בבוקר נוטל ידים, ברכות השחר, הנחת תפילין ושחרית בבית הכנסת, זה התחלה של יום נפלא, עם קשר בורא עולם. בשום מצב בעולם לא הולכים לעבודה או ללימודים לפני הנחת תפילין, ויהי מה! גם אם מאחרים וגם אם לא נעים. אנחנו בראש ובראשונה יהודים גאים, עם עקרונות, עם קשר לקב"ה עם מחויבות למה שמעבר לכל מה שקורה כאן.

התחושה הזו חייבת ללוות אותנו בכל שעות היממה, והיא התחושה הכי נפלאה שיש.

בשורות טובות, עלה והצלח בדרכך הטובה!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב לכבוד תורתו שליט"א,

    אם יש באפשרותו של אדם שפיספס מצווה תפילין או קריאת שמע בזמנה, האם יועיל לו "מעין נדבה" במידה ויצליח לבקש יהודי רחוק שאיננו שומר מצוות שיקיים המצווה הזו שהחסיר?

    תודה רבה

  2. זו עצה נהדרת, אבל לא במקום הקבלה הבסיסית שכתבתי אני. זו הדרך להתחיל יום כמו שצריך, ולא להפסיד מצוה יקרה זו מכאן ולהבא.