כמה זמן לאחר הגט מותר להפגש עם גבר ?

שלום
כמה זמן אחרי קבלת הגט מהגרוש שלי מותר לי לצאת עם גבר אחר ?
אמרו לי 30 יום .זה נכון ?

תשובה:

שלום רב,

אם כוונתך לצאת עם גבר אחר כולל יחסי אישות, אסור ללא מסגרת נישואין, וגם במסגרת נישואין אסור לפני שיעבור 92 יום מיום קבלת הגט כפי שכנראה אמרו לך בשעת קבלת הגט.

אבל אם כוונתך להפגש גם גברים למטרת נישואין עתידית, (בלי יחסי קירבה חלילה), התשובה היא שמותר. אבל שימי לב למקורות שנציין כאן:

כתב בשולחן ערוך שאישה אסורה להנשא עד 92 יום מיום קבלת הגט. והוסיף הרמ"א: שלהשתדך מותר לה. (כמובן, ללא יחוד וכד').וראה שם בבית יוסף שהביא בשם כמה פוסקים שלמרות שאין איסור להשתדך, במקרה זה, צריכים להשביע את המשתדך שלא יכנס לביתה כשהיא לבדה, כדי להימנע מתקלה. הרמ"א אמנם לא הביא את הדין הזה ראה בשו"ת שבות יעקב (ח"א סי' צו).