עובד שאוכל מהמנות שנשארו ומקבל תשלום כאילו לא אכל

לכבוד הרבנים
אדם עובד בחברה בה הוא יכול לבחור בין ארוחה בחדר אוכל או קבלת תשלום קצוב אם אינו אוכל שם. לאחר סיום הארוחות הטבחית מפנה את מה שנשאר ולעיתים נשארות מנות שלמות. הנ"ל נותנת את מה שנשאר לאותו אדם האם הדבר מותר? (לא שאלתי אבל די נראה לי שהמעסיק לא ירצה בכך)
שאלה נוספת האם אני החבר שלו [עובד איתו] יכול לאכול מהנ"ל?
תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אין איסור לאכול מהמנות שנשארו, לא לעובד שקיבל מהטבחית ולא לחבר שלו, שהרי בין כך הן ייזרקו לאשפה. אבל, עובד שמקבל מנה שלימה ממה שנשאר באופן קבוע, עד כדי כך שהוא סומך על מנות אלו שיהיה לו מה לאכול, אינו יכול לקבל מהחברה את התשלום תמורת האוכל, משום שברור שלא על דעת כן הסכימה החברה לשלם במקום האוכל.