לשון הרע על מטפלת

יש לנו תינוקת בת 8 חודשים המטופלת אצל מטפלת פרטית במשפחתון המונה כ-5 ילדים,
לאחרונה היתה לנו הרגשה לא טובה ביחס לטיפול בילדה במסגרת בה היא נמצאת, שמנו בתיק מקלט על מנת לבדוק האם חששינו מוצדק, והתברר כי המטפלת מתייחסת לילדה באופן תוקפני ובוטה, היא בכתה בעגלה במשך זמן רב והמטפלת לא נגשה אליה כלל, המטפלת לא יוצרת עם הילדים שום שיח חם/ מרגיע/ אנושי, השיח היחיד שהיה הוא "תרגעי כבר/ סתמי/ אני סיימתי איתך קרציה, לכי לישון/ וכד'.
השאלות הן:
1. האם היה מותר לנו להקליט על סמך החשש?
2. האם אנו צריכים ליידע את שאר ההורים של הילדים במשפחתון? (מותר/ אסור/ חובה?)- הם לא מרגישים דבר.
תשובה:
שלום רב
די הזדעזעתי מהשאלה… להקליט בודאי מותר, אתם חייבים לדעת מה קורה זה חלק מהתפקיד המוטל עליכם כהורים, כך תוכלו להסיק את המסקנות המתאימות. לגבי לספר להורים אחרים זה כבר מורכב, לא מדובר ביחס מזיק ממש, אלא ביחס לא נעים, ולא הייתי הורס פרנסה של אנשים בצורה כזו בגלל הקלטה כזו או אחרת. אולי ברמז אפשר לשאול הורים אחרים מה נראה להם,] איך הילד שלהם חוזר משם, סתם כדי לעורר את תשומת ליבם לבדוק לבד, אבל לא לספר להם מה ששמעת בעצמך.