האם מותר לשאול איך היה השיעור?

שלום רב,
חבר שלי היה בשיעור מסויים. האם מותר לי לשאול אותו אם כדאי לי לשמוע את ההקלטה (בלי שהוא יכנס לפרטים למה לא)?
תודה רבה
דוד

תשובה:

שלום רב,

לשאול שאלה כזו איך היה השיעור או הדרשה שאלה כזו אם אינה לתועלת אלא רק מצד סקרנות עלולה להביא תקלות רבות שאם השומע חושב שהיה השיעור חלש אינו רשאי לומר כן ואם יאמר הרי מכשילו על כן כל ירא שמים יתרחק משאלה כזו וכן יתרחק מלשאול במקום שאין תועלת איך המגיד שיעור או הראש ישיבה מסר השיעור לפי ששאלות כהנה עלולות להביא תקלות בלשון הרע. אולם אם המטרה היא לתועלת, משום שאתה רוצה לשמוע את השיעור, מותר.