לשון הרע על רבנים

שאלה:

סיפרתי לפי תומי שהייתי אצל אחד מגדולי הדור ובירך אותי באיזה ברכה וברכתו לא התקיימה, רק רציתי לומר בזה שאין בזה קסם אלא הצדיק מברך אבל זה תלוי בה'. מישהו העיר לי שזה יכול להיות לשון הרע, האם זה אכן לשון הרע? – סיפרתי את זה לאדם לא דתי שאמר אני לא מאמין לרבנים ההם וההם כי ברכו אותי ולא התקיים שאלתי אותו לאיזה רב אתה מאמין, אמר לי לרב ההוא, אז סיפרתי לו שגם אצל הרב ההוא לא תמיד מתקיים, אבל לא באתי לזלזל ח"ו ברה ההוא אלא לומר שכולם צדיקים וזה שלא תמיד מתקיים – זה חשבונות שמיים. אז העירו שאסור היה לי לומר לו את זה, האם זה נכון?

תשובה:

שלום וברכה

זה לא לשון הרע אבל אולי קצת טעות טקטית. כלומר כל עוד הוא נמצא בטעות הזו כביכול כל ברכה חייבת להתקיים ואין לקב"ה החלטה בענין, ואתה אומר לו שגם הרב הזה מברך וזה לא מתקיים, אתה לא מרויח שהוא יאמין יותר ברבנים אלא פחות… צריך להסביר לו במתינות מה זו ברכה, ומה זה לא מחשבותי מחשבותיכם, וכמה אנחנו לא יודעים מה טוב ונכון לו וכו', והברכה היא בעצם תפילה, תפילה חשובה יותר מזו שלנו, כי היא באה מפה של צדיק, אבל גם תפילה עדיין נבחנת לפי רצון ה' והתפקיד שהוא מועיד לנו בבריאה.

בשורות טובות וכל הישועות.