לשון הרע למעסיקים בעבודה

שאלה:

אני מנהלת חברה עם כמה עשרות עובדים ומנהלים בכירים. יש לי שותף עם נטיה להתלהט ברגע לכעוס ולהעליב אותי או עובדים אחרים, יש מנהל בכיר אחר בעל נטיה חזקה להיות בוטה לדבר נכוחה ולהעליב עובדים אחרים (גם אם לפעמים הוא צודק במהות דבריו) ויש עובדים נוספים ש"מיתחלים" מוציאים ימי מחלה בלי סוף וללא הצדקה ועוד כהנה וכהנה. השאלה היא אם מותר לדבר על הדברים האלה בפורום של חברי ההנהלה.

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש לדבר על כך ככל שזה לצורך תיקון הענין, יש כאן נושא של תועלת, אוירה לא נעימה בעבודה, מזיקה לכל פעילות החברה ויעילותה. רק יש להתמקד מאוד, ולדבר עדין אבל החלטי. לא להגרר לעלבונות ודיונים מוגזמים, ולא לצחוק אחד מהשני, רק להעלות בנעימות את הענין ולנסות להשפיע לשינוי.

בהצלחה רבה.