לשון הרע לתועלת

שלום הרב,
רציתי לדעת אם אני מכיר אדם שהוא בעל לשון הרע ובכל מקום שהוא הולך הוא מדבר לשון הרע.
הוא יכול לחבק אותך ואחרי שניה ידבר עליך לשון הרע.
עליך או בכל דבר
ולא רק גם מקטרג על אנשי בית הכנסת וכו'..
(אדם זה מתפלל ושומר שבת)
האם מותר לאמר לאנשים להזהר ממנו שזהו בעל לשון הרע?

תשובה:

שלום רב

זה שאדם לוקה בעבירה מסוימת עוד לא מגדיר אותו כמומר שיצא מכלל עמיתך ומותר לדבר עליו לשון הרע, אלא שאם לפי כל גדרי ההיתר של לשון הרע לתועלת אתה סבור שצריך לספר זאת כדי למנוע נזק מאנשים תוכל לספר זאת תוך מיעוט בתיאור העובדות,] הצמדות למה שראית בעיניך וכו'. באופן כללי צריך לברוח מסיפור לשון הרע בכל מקרה שיש לך ספק כל שהוא בתועלת, כדי שלא להכשל.