לשון הרע בהרצאה

האם מותר לסטודנט להשתתף בשיעור שהוא חלק מהתואר, שהמרצה בו מדבר בחלק מהזמן לשון הרע(לפחות לפי ההלכות שאני מכיר ונראה לי שזה לשון הרע) ? לדוגמא- מביא פסקי דין על אנשים, מביא דוגמאות על אנשים מפורסמים וכד'.
מה הדין במקרים הבאים:
1)כשהמרצה עושה זאת על בסיס קבוע,
2)כשלא רגיל בכך באופן קבוע, אך מידי פעם קורה שמזכיר סיפור כזה או אחר.
3)כשפעמים רחוקות יוצא מהנושא הנלמד.
האם מותר להשתתף בשיעור?

תשובה:

שלום רב

אני מניח שמדובר בפסקי דין מפורסמים שהסעירו את העולם בשעתו, כך שאין בזה בעיה של לשון הרע. כמו כן, אם מדובר בגויים אין בכך בעיה של לשון הרע. בנוסף, ראוי להדגיש, כי דבר המפורסם באפי תלתא שאין בזה בעיה של איסור לשום הרע, זה רק באופן שאין בכוונתו לספר לשון הרע. ואם כך, גם במקרה האמור, שמטרת המרצה ללמד את אופן או צורת המשפט, וממש לא מעניין אותו פרטי האיסור שהאדם עבר, אין בכך איסור הרע.