כיצד מקיימים מצות תוכחה?

שלום רב, קודם כל, איני יודע אם בציון הדבר שאגיד יש צורך להגיד כי זה לתועלת או לא, לכן אציין כי זה לתועלת. בבית הכנסת שלנו אנו רואה אדם אשר בהבדלה, כאשר הרב מברך את ברכות ההבדלה הוא מברך גם את ברכת מאורי האש והמבדיל בין קודש לחול. ראשית, האם יש הכרח לספר את זה לרב בית הכנסת ולשאול אותו האם להוכיח אותו? שנית, האם צריך בסיפור לשון הרע להזכיר כי זה לתועלת אף אם השומע לא יודע מי הוא המסופר. בנוסף, רצתי לשאול למען הסדר הטוב אם ברצוני לשאול הרבה שאלות בנושאים שונים את רבני האתר, לכתוב אותם בשאלה אחת או במספר שאלות. תודה רבה, השם יברכם על עבודתכם הטובה!

תשובה:

שלום רב

1. אין צורך לרוץ לרב, תוכל לומר לו זאת בעצמך ובאופן נחמד ואגבי בלי רעש וצילצולים… כמובן אין כל בעיה של לשון הרע בסיפור לרב.

2. אם הוא אינו יודע במי מדובר אין כאן כל לשון הרע.

3. עדיף בשאלות נפרדות, כיון שלא כל הנושאים מופנים לאותו רב. אם הכל עוסק באותו ענין כמו כאן, כמובן יש לשאול בפעם אחת הכל. בהצלחה רבה