האם הש"צ צריך לומר את ישתבח מילה במילה בקול ובניגון

שלום רב
לצערנו מנהג …. אשר הש"ץ רץ בתפילה.
שאלתי רק לגבי ישתבח האם יכולים לרוץ ולהגיד בחטף ובקול רק את פתיחת ישתבח ואת סיומו וכל היתר בלחש .
קראתי פעם שיש לומר את ישתבח בנגינה ונעימה .

תשובה:

שלום רב

לא תקפיד עלי שמחקתי לך את הלשון הרע בשאלה… על כל פנים אין חיוב לומר את כל הישתבח בקול רם אולם בהחלט אמירת השבחים שם היא חשובה עד למאוד, עד שהובא מהקדמונים שאסור להפסיק ביניהם כלל ויש לאומרם ברצף ובכוונה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כבוד הרב
    שאלתי חשובה ולא קבלתי תשובה
    אני מדבר על הש"ץ ולא על הקהל

    מה פירוש לא צריך בקול רם .
    הש"צ מתחיל בחטף תחילת ישתבח מכאן ואילך בשקט ובסוף שוב בחטף.

    שאלתי אם צריך להגיד כל ישתבח " מילה במילה בקול ולא בלחש וכמונה מרגליות "
    והאם צריך לעשות זאת גם בנעימה

    כך למדתי פעם ….

    קיצור המותר להגיד בחטף כמתואר לעיל ובשאלת המקור.

    רוצה תשובה להסתמך עליה
    תודה

  2. מעט קשה
    שהרי צריך לאומרם בנעימה כמסדר שבחו של מלך
    קבל צטט

    סימן נד – דינים השייכים לישתבח

    א שבח ברכת ישתבח הוא עצום, ושלשה עשר השבחים שבברכת ישתבח נאמרים בלי הפסק, וכל שכן שלא יהיה הפסק בין השבחים בדיבור ח"ו, והמפסיק עונשו גדול מאד. ומכל מקום אין צריך שיאמרם בנשימה אחת, שהרי צריך לאומרם בנעימה כמסדר שבחו של מלך, אלא העיקר שלא יפסיק ביניהם בשהייה בעלמא. ואם שמע קדיש או קדושה והוא באמצע הי"ג שבחים, יענה אמן וקדושה, ואחר שסיים לענות יש אומרים שיחזור לתחלת ישתבח. ויש חולקים ואומרים שאין לחזור שוב מישתבח, דהוי כמוסיף, ומכל מקום נראה שאין להקפיד כל כך אם חוזר לומר שוב את הי"ג שבחים. ואחר שהתחיל הברכה ואמר ברוך אתה ה', אין להפסיק לענות אמן דברכות באמצע הברכה, כי ברכה זו תקנוה אנשי כנסת הגדולה. אך אם שמע קדיש, יענה חמשה אמנים ראשונים של הקדיש, דהיינו עד דאמירן בעלמא ואמרו אמן. ויענה אמן יהא שמיה רבא עד עלמיא יתברך, ולא יענה עד דאמירן בעלמא, וכדין הנמצא באמצע קריאת שמע וברכותיה. [ילקו"י מהדורת תשס"ד, ספר על הל' פסד"ז, סי' נד הערה א'. שארית יוסף ח"ב עמוד סב].