תפילה בעת צרה

בס"ד

שלום כבוד הרב,
ברשותך אבקש לשאול, הגיע לידיעתי היום כי אם אדם מבקש, מהשם יתברך שיעשה לו נס ואכן נעשה לו זה מתקזז משכרו של האדם. האם זה נכון? האם זה גם כולל בקשת עזרה מבורא עולם בעת צרה ובשעת דחק?

תודה רבה ומחילה על הטירחה.

תשובה:

שלום רב

אדם שנעשה לו נס עלול הדבר לנכות לו מזכויותיו לעולם הבא, כמובא בחז"ל בכמה מקומות לגבי הליכה מתחת לקיר נטוי וכו', אולם זה הכל מדובר בנס של ממש, כלומר שעל פי דרך הטבע אמור היה להנזק ונעשה לו נס, אבל עצם התפילה בעת צרה שיעזור לו ה' יתברך ויחלץ מהמיצר זה מצוה מן התורה, כדברי הרמב"ן הידועים שעיקר מצות התפילה שאנו מחוייבים בה מן התורה הוא תפילה בעת צרה [בשונה מהרמב"ם שהבין שהמדובר על התפילה היומית], ובודאי אין בכך כדי לנכות לאדם מזכויותיו לעולם הבא.