מה עדיף, קביעות מקום לתפילה או השלמת מנין בבית כנסת אחר?

שלום רב
מתפלל בבית כנסת קבוע שיש בו רוב הזמן עד 13 / 14 איש לעתים רחוקות רק מנין .
קרוב לשנתייים מתקשרים אלי מבית כנסת הרחוקה כשלוש מאות מטר אם יכול לבא להשלים מנין ואם בבית כנסת הקבוע שלי יש מנין אני הולך לשם כשאני עם תפילין וטלית.
אין לי בעיה עם זה גם בחורף וגם בקיץ ברוך ה' אני בכוחי .

השאלה האם אין כאן אי קיום מקום קבוע בבית הכנסת .

להזכיר אני עד ברוך שאמר אומר הכל בבית . מגיע בחמש לבית הכנסת ושם ממשיך מברוך שאמר עד ישתבח וממתין. הש"ץ מתחיל בחמש וחצי ברכות השחר.
מזעיקים אותי בדרך כלל בשעה 0536-עד 0540.
ואז אם יש מנין אני הולך לשם ואינני מפסיק שום קטע בתפילה.

האם זה בסדר ?
עושה זאת באהבה רבה .
האם שייך כאן לקבוע מקומי בבית כנסת קבוע ולא ללכת לשם .

תודה

תשובה:

שלום רב

אכן יש ענין מיוחד לקבוע מקום בבית הכנסת, אולם נראה שאם בך המנין תלוי וכל קיומו של בית כנסת תלוי כידוע בקיום מנין באופן קבוע, אחרת אנשים לא יסמכו על המקום ויפסיקו לבוא, לכן נראה לי שאתה נוהג כהלכה בכך שאתה מסייע להם.

בהצלחה