אכילה לפני תפילת מנחה

שמעתי שאסור לאכול לפני מנחה ולפני ערבית(האם זו ההלכה?)
אם כן, ממתי אסור לי לאכול, וגם מה אסור לי לאכול?
ואם אפשר דוגמא לפי זמני היום מתי כבר אסור יהיה לאכול, והאם יש חילוק בין מאכל בלי לחם לעם לחם וכד'.
תודה.

תשובה:

שלום רב,

אכילה בלי לחם תמיד מותר. סעודה קטנה (סעודה עם לחם שאינו סעודה גדולה כסעודת נישואין) נוהגים להקל ולאכול עד זמן מנחה קטנה. זמן מנחה קטנה היום הוא בשעה: 14:58.

בהצלחה

מקורות:

ראה שו"ע סי' רלב סעי' ב'. ובדברי הרמ"א שנוהגים לקהל עד זמן מנחה קטנה, והטעם משום שאנשים כבר הורגלו להתפלל בבית הכנסת. אולם כבר במשנה ברורה שם ס"ק כח שמי שמתפלל ביחידות אסור לו לאכול לפני מנחה. וראה עוד במשנה ברורה ס"ק כו. ועי' עוד בשו"ת אגרות משה או"ח ח"ד סי' צט שמי שיש לו מנין קבוע יכול לאכול. וראה גם במנחת שלמה ח"ב סי' ד' אות לה.

וראה עוד בסי' רלה במשנה ברורה ס"ק יח שאם יש לו שומר שיזכיר לו להתפלל מותר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ואם התפללתי מנחה קטנה מותר לי לאכול גם סעודה עם לחם אח"כ , או שעד ערבית אסור?אם אני לא מתפלל ערבית סמוך למנחה אלא מאוחר בערב.
    כלומר מה שכתוב עד 14:58 אסור לקבוע סעודה עם לחם הכוונה עד אחרי מנחה וערבית, או שברגע שהתפללתי מנחה, אני יכול לאכול ארוחה עם לחם?והשאלה היא אם כן אז האם לפני ערבית אין את האיסור הזה, או שרק עד זמן מסוים?

  2. אסור לאכול לחם מחצי שעה לפני זמן ערבית – כ10 דק' לפני השקיעה, אלא אם כן אתה מעמיד שומר שיזכיר לך את התפילה, או שעון מעורר וכדומה.