חישובי וסתות באשה שיתכן שראתה לפני השקיעה

שלום רב
אשה שהרגישה בוודאות ביום א' לפני השקיעה וקינחה בטישיו צבעוני ונדמה לה שראתה ע"ג, ולאחר השקיעה אכן ראתה דם, ממתי תחל לספור, מיום א' או מיום ב'?

בתודה מראש

תשובה:

שלום רב

אני מבין ששאלתך לגבי חיובי הוסתות. נראה שאם אין ידיעה ברורה על ראיית דם לפני השקיעה ורק נדמה לה שראתה, אין לספור מהיום הקודם אלא מהבא. וכפי המבואר בשו"ע בסי' קפד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ילמדנו רבינו האישה אומרת שבוודאי היא הרגישה ביום א' א"כ היא טמאה [גם אם לא מצאה שום דם כ"ש שמצאה כמבואר בריש סי' ק"ץ] ומה שנמצא דם חוץ לפרוזדור אחר השקיעה הרי זה לא מעלה ולא מוריד כמבוא בפת"ש סי' קפ"ג בשם המעיל צדקה.
    א"כ לכאורה יש להורות לאישה שהפרישה היא לפי הראיה ביום א'.
    ומה שמבואר בסי' קפ"ד התם הוא משום דמספקא ליה אבל הכא ברירא ליה אדרבה הלך אחר תחילת ראיתה כמבואר שם.
    יורנו ושכרו כפול מן השמים.

  2. ההרגשה עליה מדובר במקור שציינת, זו הרגשה פנימית של יציאת הדם מהרחם לנרתיק, או הרגשת הזדעזעות האיברים או של פתיחת המקור, כלומר פי הרחם בפנים. כל ההרגשות האלו נשים בזמנינו לא מרגישות בהם. אני משוכנע שכאן מדובר שהרגישה זיבת דבר לח בחוץ שזו הרגשה שאינה מטמאת אם היא רגילה במראות טהורות.