ראיות חוזרות על גבי פד

שלום רב.
לפני כחדש שאלתי אתכם בקשר לראית דם על הפד
ועניתם לי:

ראיית דם על פד

הסיפור חזר על עצמו בראיה על הפד בערך בעוד חדש (27 ימים),כתם וורוד מעורב בהפרשה.
האם זו נקרא ראיה על הפד באקראי?
או שיש משמעות למחזוריות (קרובה לחדש) בראיה על הפד
? מה הדין אם תראה מחר (מחרתיים) עוד הפעם, האם אז יהיה בריא שזה לא אקראי?.
אנו נוהגים כדעה שראיה על הפד אינה מטמאהץ

תשובה:

שלום רב

כל עוד מדובר בכתם ולא בדימום וסתי אין משמעות לכך שההפרש בין הכתמים קרוב לחודש, אולם אם מדובר באשה שלא מקבלת מחזור בגלל התקן תוך רחמי וכדומה ובכל חודש יש לה דימום מועט כזה, נראה שאכן יש מקום להחמיר יותר, שהוא כנראה בא לה בגלל השפעה וסתית. אינני אומר זאת כהלכה פסוקה, אלא שכך נטיית הלב על פי האמור בתשובה שהזכרת מלפני חודש בה עמדנו על הנקודה שהיום נשים לא מרגישות ביציאת הדם וההגדרה מהו כתם ומהו דימום וסתי קצת מעורפלת. אין הבדל אם תראה שוב בעוד יומים.