בסיס לדבר האסור בדבר שהונח בערב שבת ונשכח

שלום וברכה,
אדם שהניח כל דבר מוקצה על הכרית ביום שישי ושכח להוציאם לפני כניסת השבת האם מותר לישון על הכרית?

תשובה:

שלום רב

אם הניח את המוקצה מתוך מחשבה ברורה לסלקו לפני שבת, הכרית אינה נעשית בסיס לדבר האיסור, ולאחר ניעור המוקצה מותר להשתמש בה בשבת, אולם אם הניח בסתמא ללא מחשבה מוגדרת נחלקו בכך הדעות, וראה  במקורות.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' שט ס"ק יח, שהביא בענין זה מחלוקת תרומת הדשן ובית יוסף, והבית יוסף הוא המיקל בענין.