נישואין עם גוי

האם יש בעיה להנשא לגוי?
זה לא עדיף מחילוני, שעובר איסורי תורה בכל רגע שאינו שומר דברים מסוימים. (גוי לא חייב בהם)?
תודה.
מלי

תשובה:

שלום רב,

לא הבנתי את השאלה. את שואלת האם יש איסור להתחתן עם גוי?? ברור שכן!! האיסור הוא עלייך, לא על הגוי, אלא לך אסור בתחלית האיסור להתחתן עם גוי. נישואין עם אדם שאינו שומר תורה ומצוות אינם אסורים. הם אמנם מורכבים ומסובכים לחיות בצוותא אישה ששומרת מצוות עם בעל שאינו שומר. אבל לפחות אין איסור עלייך. אמנם הבעל עובר על איסורים, אבל אין זה נוגע אלייך. כלומר, זה לא איסורים שלך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה. זה בדיוק מה ששאלתי. אם נשואין עם גוי לא עדיפים או לפחות שווים לנשואין לחילוני, שגורמים איסורים. (בנשואין לגוי אין איסורים יום יומיים). מעשית, (ולא ברגש), זה יותר חמור??

  2. אני חושב שהשתדלתי להיות ברור. אבל אנסה שוב:

    ביחס לשאלה עם מי כדאי להתחתן עם יהודי חילוני שעובר איסורים בכל יום. או גוי שאינו עובר איסורים.

    האישה אינה אחראית למעשיה של בעלה. לכן נישואין גם יהודי שעובר איסורים. מותר. נקודה. זה לא קל כמובן לקיים מצוות בדרך זו, אבל אין בכך כל איסור.

    נישואין עם גוי אסורים בהחלט.