לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נכנסה להריון מיד לאחר הגירושין ללא המתנת 90 יום

שלום
אם התגרשתי ונכנסתי להריון ממישהו אחר בתקופת ההמתנה של ה90 יום, הילד יחשב ממזר?
בתודה

תשובה:

שלום רב,

הילד לא יחשב ממזר. אולם אתם תצטרכו לעשות הכרת אבהות בביה"ד. הסיבה שחז"ל גזרו תקופת המתנה כזו, כדי שיהיה ברור מיהו אביו של הילד. אולם גם היום שיש אמצעים שונים לבירור היריון, התקנה עודנה בתוקפה, ואסור להתחתן בתוך הזמן הזה.

מקורות:

ראה סי' יג סעי' ו' שהמזנה אינה צריכה להמתין, משום שהיא דואגת לא להכנס להיריון. ואם כך, מסיבה זו, היה מקום לתלות את ההיריון בבעל. אולם כמובן שהדבר צריך להתברר – כל מקרה לגופו לאחר בירור בבית הדין.