חיה עם הגרוש כבר שנתיים וחצי אולם לא קיימו יחסי אישות

שלום,
אני גרושה כשנתיים וחצי ואני והגרוש שלי עדיין גרים באותו הבית, לא באותו החדר ולא היה יחסי אישות. פחדתי להוציא אותו מהבית בגלל הילדים ובגלל האופי האלים שלו. האם הסכם הגירושים שלנו תקף או שאצטרך להתגרש מחדש?

תשובה:

שלום רב,

הסכם הגירושין ודאי תקף. אלא שהשאלה היא האם את צריכה גט נוסף, מאחר שאתם גרים ביחד.

ראשית צריכים לדעת, כי יש איסור לגור בצורה כזו. בין אם את צריכה גט ובין אם לאו. אסור לגרוש וגרושה להמשיך לחיות בבית אחד. (כמבואר בשו"ע אבה"ע סוף סי' קיט).

לעצם השאלה האם את צריכה גט נוסף, אם המכירים אותכם יודעים שאינכם חיים ביחד, אלא כל אחד בחדר אחר. ככל הנראה שאינך צריכה גט נוסף. אולם אם הסובבים והמכירים אותכם לא יודעים. אלא הם רואים אותכם ממשיכים לחיות כזוג רגיל. קרוב לודאי שאת צריכה גט נוסף.

אלא שכל זה הוא רק במקרה שהדיון עולה בביה"ד לא על ידך. אולם במקרה זה, שאת בעצמך יודעת שלא קיימת יחסי אישות כלל עם הגרוש לאחר הגירושין. אינך צריכה לפנות לבית הדין לקבל גט נוסף.

מקורות:

שו"ע אבה"ע סי' קמט. וראה שו"ת זכר יצחק ח"א סי' עג.