היחס לפגיעה בתלמיד חכם

ב"ה
שלום כבוד הרב שליט"א
ת"ח שראה את תלמידו עשה טעות כלומר נטל ידיים ותוך כדי ניגוב בירך ענט"י
אחד החברים עשה בכוונה כמוהו כדי להקניט הת"ח
לאחר שהתיישבו לסעודה שלישית אותו ת"ח והחבר ישבו יחד ואז התפתחה שיחה ביניהם על המקרה והחבר אמר לת"ח שהוא רשע
איך הת"ח צריך להתייחס ולנהוג לא על כבודו אלא על כבוד התורה
בברכה ותודה .

תשובה:

שלום רב

במקרה כזה לדעתי מה שצריך לעשות זה פשוט להתעלם, אני משוכנע שכל תוכחה והתפתחות מכל סוג שהיא רק תשרת את מטרותיו של אותו חבר המבזה את התלמיד חכם. סייג לחכמה שתיקה. בכך שהתלמיד חכם יראה מכובדות אצילות וכו', הוא רק יוכיח את מעלת התורה על פני חדלון מבזיה. כמובן שאר הסובבים ראוי שיאמרו בנחרצות אך ברוגע שדברים כאלו אינם מקובלים עליהם והם דורשים שהדבר לא ישנה. מיד לאחר מכן על השלום לשוב ולשרור. בלי זה אין להתחיל אפילו באותה תוכחה.