התחלתי לצום בשעה 6.05 זה בסדר?

שלום רב . לצערי הוריי הטעו אותי השנה בזמן כניסת הצום אמרו לי שנכנס ב6 וחמישה במקום 6 ודקה . ואכן הכנסתי את הצום ואת השבת ב6 וחמישה . רק במהלך הצום התגלה לי הדבר האם חלילה יש בכך כדי לפגום בצום או כניסת השבת?

תשובה:

שלום רב,

דבר ראשון להורים לא מדברים בצורה כזו… בודאי היתה להם רק כוונה טובה והם טעו. בכל אופן, אם סיימת לאכול בשעה 6.05 זה בסדר גמור. השקיעה בסביבות 6.26, כלומר, יום כיפור ושבת נכנסים בפועל רק בשקיעה.

ביום כיפור לדעת כולם יש תוספת יום כיפור מדאורייתא, אבל די בתוספת של 10 דקות. כך שבשעה 6.05 לכל הדעות בודאי שמרת בהידור על יום כיפור ושבת.

שנה טובה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. תודה רבה על התשובה המהירה . חלילה לא התכוונתי לאמר דבר רע על הוריי זה כמובן לא היה בכוונה.. הם חשבו כך גם כן… גמר חתימה טובה!