האם אומרים ביום כיפור שחל בשבת רצה במנוחתינו

שלום וברכה וגמר טוב,
אני הייתי בעל תפילה בימים הנוראים שעברו עכשיו, וראיתי במשנה ברורה לפני החג שביום כיפור שחל בשבת לא אומרים או"א רצה במנוחתינו, בפועל במחזורים שיש לי זה כן מופיע ולא כתוב שום דבר לגבי זה, יגם בתפילה עצמה דילגתי על זה והרב תיקן אותי והחזיר אותי, לאחר מכן שאלתי אותו ואמר לי שהמנהג הוא לומר, אשמח אם תעשו לי קצת סדר בדבר
פתקא טבא

תשובה:

שלום רב,

אכן יש בזה מהגים שונים. המשנה ברורה מביא בשם מטה אפרים (תרי"ט סעי' טז) שאין לומר רצה במנוחתינו, שזה זו מנוחה שהרי אנו שרויים בתענית. ואילו באשל אברהם סי' תרכב כתב שש שאומרים כשחל בשבת. וכן כתב גם בבגדי ישע (סי' תקפב).