גרוש שמרבה לשוחח עם גרושתו

אני גרושה ואני יוצאת כרגע עם גרוש עם שתי ילדים, מפריע לי מאוד שהוא נכנס לבית של גרושותו בטענה שהוא הולך לבית של הילדים ולא אליה, אני יודעת שיוצא להם לשבת ולעשן ביחד ולכן יש בינהם גם שיח מאוד פתוח, כמו כן אני יודעת שהוא משתף אותה בקשר שלנו.
השאלה היא האם הלכתית מותר להם להיות תחת קורת גג אחת, כשרק הילידים והם בבית?

תשובה:

שלום רב,

אסור לקיים קשר כזה. לדעת הספרדים בכלל יש לגרוש לשוחח פנים מול פנים עם גרושתו. גם כשיש אנשים נוספים. ולדעת אשכנזים אם הם אסורים לחזור זה לזה (למשל, כהן, או שהאישה נישאה לאחר והתגרשה) הדין הוא כנ"ל. ובמקרה שהם מותרים לחזור זה לזה. אין איסור כשיש אנשים נוספים. אבל התיאור שאת מתארת ודאי שגם לדעת הרמ"א אסור.

מקורות:

ראה אבה"ע סוף סי' קי"ט שאסור גרוש לבוא לדון בביה"ד עם גרושתו, למרות שיש שם אנשים נוספים – הדיינים. ולדעת הרמב"ם וכך פסק השו"ע מדובר אפילו בסתם גרוש וגרושתו. אולם לדעת הרמ"א המדובר הוא רק במקרה שהם אסורים זה זה. אבל במקרה שהם מותרים לחזור מותר לשוחח כשיש אנשים נוספים. אבל סברא פשוטה היא שהתיאור שאת מתארת גם לדעת הרמ"א אסור. שכן ודאי גם לדעת הרמ"א איסור יחוד והמסתעף קיים הרבה יותר בגרוש וגרושתו מאשר סתם בפנויים.