נזק שאורח גרם לדירה שכורה ולדירת המשכיר

שלום רב,
אני ואישתי עברנו ליחידת דיור בקומה הרביעית של הבניין (גג הבניין). בעל הדירה גרים בקומה השלישית ( קומה אחת מתחתנו).
ז״א שבעל היחידה השכורה הוא בעל הדירה התחתונה.
על הגג/מרפסת שלנו יש פתח שמכוסה בפלסטיק מסוג פרספקט אשר נותן לבעלי הדירה אור טבעי בשעות היום.
בחודש מאי התארח אצלנו חבר אשר עמד על החלון בלי ידיעה שזה חלון מפלסטיק. כמובן שהחלון נשבר, האורח נפל לקומה התחתונה (לדירה של המשכיר) לתוך האמבטיה. כאשר הוא נפצע באורח קל יחסית. אבל במקביל נשברה לשוכרים האמבטיה.
היום באים אלי בעלי היחידה והדירה ומבקשים ממני לשלם עבור הנזק שנגרם להם לאמבטיה בסביבות ה-5000 שקל
האם זו אשמתי או אשמת המשכיר.

תשובה:

שלום רב,

אינכם חייבים לשלם למשכיר דבר עבור הנזק באמבטיה. לגבי הפלסטיק שנשבר, אם אין התייחסות מפורשת בחוזה המטילה עליכם אחריות מיוחדת לשמירת הדירה מנזקים, המשכיר גם חייב לתקן את הפלסטיק על חשבונו.

מקורות:

הנזק באמבטיה לא נעשה על ידי השוכר, ואין לו שום התחייבות לשמור עליה ולכן אין מקום לחייב אותו.
לגבי הפלסטיק, שהוא בעצם חלק מהיחידה המושכרת, נהוג ברוב החוזים שהשוכר חייב על נזקים שנגרמו באמצעות שימוש לא סביר. נראה לי שאם המשכיר לא שם שלט אזהרה על הפלסטיק שהוא שביר, אין מקום לטעון על השוכר שמדובר בשימוש לא סביר אם הכניס אורחים מבלי להזהיר אותם.