בענין כתיבת העומד היום וכו' בגט

כבוד הרבנים תורה היא וללמוד אני צריך נפשי בשאלתי
אם כתב תיבת העומד או העומדת בגט חסר בלא וי"ו העמד העמדת הגט כשר או פסול
אם נחסר תיבת היום אחרי העומד או העומדת הגט כשר או פסול
והמראי מקומות

תשובה:

שלום רב,

א. אם כתב בלי וא"ו נראה שהגט כשר.

ב. השמיט תיבת "היום" הגט כשר לכתחילה.

מקורות:

א. הפוסקים הביאו בשם ברכת המים אות קיט שאם לא כתב בלא וא"ו – עמד משמע שכבר עמד, ראה קב נקי עמוד לב שהביא גם מהשלטי גיבורים שאין להקפיד. ועי' עוד בספר חגור האפד עמוד צ' שהביא בשם האחרונים כי אם כתב בלי וא"ו הגט כשר.

ב. שדי חמד מערכת גט סימן יז ס"ק טז שאם השמיט תיבת היום, וכתב העומד וכו' הגט כשר לכתחילה. ראוי להוסיף, כי גם אם השמיט העומד היום בפשטות הגט כשר כפי שהביא שם השדי חמד. יתרה מזו, בגט של כתבו ותנו, או במקום שהבעל אינו ליד הסופר כשהוא כותב את הגט, (אם הוא חולה וכד' שמביאים את הסופר לפניו) לא כותבים בכלל העומד היום, משום שהבעל אינו לפנינו בשעת הכתיבה.