גיור ללא כוונה רצינית

שלום

בהמשך לשאלתי הקודמת לגבי כישוף. בת זוגתו הפיליפינית של אבי עוברת תהליך של גיור בחודשים האחרונים. הוא עובר איתה יחד את התהליך, כיוון שזה אמור להיות תהליך זוגי לטענתה. אנחנו חוששים שהגיור איננו מסיבות אמיתיות אלא רק בשביל לקבל את התואר יהודיה במטרה להתחתן ברבנות ולהיות זכאית לירושה. מה ניתן לעשות במקרה כזה. האם יש דרך למנוע תהליך זה אם מדובר בגיור לא אמיתי?

תשובה:

שלום רב,

אם הסיבה לגירות הוא הרצון להיות עם אביך, עדיין הגירות תקיפה, כמו כן אפילו אם הסיבה היא הרצון לרשת אותו עדיין הגירות תקיפה. אולם זה רק במקרה שאכן בית הדין מתרשמים שיש לה כוונות אמיתיות ביחס לקבלת עול תורה ומצוות שזה עיקר היסוד בגירות. אולם אם אין לה כוונות רצניות בנושא, ודאי שהגירות לא שווה כלום. [אגב, בשביל הירושה לא צריך להתאמץ כל כך, האב יכול אם הוא רוצה לכתוב עבורה צוואה]. אם יש לכם מידע שיכול לסייע לבית הדין בהחלטתם לאשר את הגיור, עליכם לומר זאת לביה"ד.