כתמים בימי הנקה

שלום רב,

אני 4 חודשים אחרי לידה, נקיה תמיד בימי ההנקה,
וכעת היו לי במשך יומיים הפרשות דמיות בניגוב רגיל, ולא מעבר לכך,
האם צריך לחשוש לטומאה?

תשובה:

שלום רב.

הפרשה דמית על נייר קינוח בגודל גריס [מעט פחות ממטבע של 10 אג' ] מטמאת את האשה גם אם בדרך כלל היא נקייה. יש להמתין 4 ימים או 5 כל אחת כמנהגה ולאחר מכן לספור 7 נקיים.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום
    היות ודמים על נייר קינוח יש הרבה מקילים בזה בכלליות על כן אם קנחה גם כן מסביב ולא רק במיוחד באו"מ הפוסקים למעשה מקילים בזה בשופי

  2. אינני מסכים איתך. יש מקילים ויש מחמירים משום שחוששים לסדרי טהרה שכיון שהנייר מוחזק ביד הוא נחשב ככתם על גופה. אולם נכון שהמיקל יש לו על מי לסמוך.