נוברינג – בבדיקות ובטבילה

שלום רב, אני שנה וחצי אחרי לידה ,מניקה ונוטלת גלולות סרזט כדי לשמר את ההנקה . כעת, בשל דימומים ארוכים ולא סדירים ,הרופא המליץ על נוברינג – האם יש היתר לכך?

תשובה:

שלום רב,

אין כל בעיה הלכתית בנוברינג, השאלה היא רק האם ניתן לעשות בדיקות עם טבעת זו, והאם ניתן לטבול עם זה.

יש פוסקים שאומרים שיש להוציא את הטבעת לפני הטבילה, אולם בבדיקות די אם תוציא את זה רק בהפסק טהרה. אולם דעת הגר"א וייס שליט"א שדווקא בטבילה אין זה חוצץ, אולם בבדיקות לכל הפחות בבדיקה של היום הראשון והאחרון ודאי צריך להוציא לפני הבדיקה.

מקורות:

ראה כאן.