האם מותר לשים ג'ל על העד בהפסק טהרה?

שלום רב!
אנחנו שבועיים לאחר חתונה ולאשתי מאוד כואב בבדיקות וע"כ כשעשתה בדיקת הפסק טהרה היא מרחה לא מעט ג'ל ky על העד (וכמובן יצא נקי לחלוףטין). לאחר בדיקה ראיתי שודאי לכתחילה זה לא טוב אלא שאנחנו לקראת סוף הז"נ והשאלה אם גם בדיעבד זה לא טוב וצריך לעשות ולספור מחדש, ואם יש מקום להחמיר בזה (לאשתי יהיה קשה לחכות עוד שבע ימים עם כל ההרחקות).
ועוד שאלה מה לגבי הבדיקות בז"נ אם אפשר להקל בזה (לפחות בהתחלה עד שתתרגל ולא יכאב).
ועוד אם אפשר לשים הג'ל הנ"ל לפני קיום המצווה בשבת (אפשר לשים בלי למרוח אלא שאח"כ בעת המצווה ודאי ימרח).
אם זה משנה- אנו נוהגים כהלכות האשכנזים.

תודה מראש

תשובה:

שלום רב.

אם אכן היא שמה כמות נכבדת כזו של ג'ל שקשה לדעת אם ניתן לראות כך את הדם אין כאן בדיקה ויש לספור שנית, אולם חשוב לדעת, שאם באחד מהימים עשתה בדיקה טובה, אותה בדיקה כבר יכולה להחשב לה כהפסק טהרה ותוכל לספור מלמחרת אותו היום ואילך ולא צריך לספור הכל מתחילה.

במקרה שיש קושי בבדיקות, ניתן למרוח כמות מועטה מאוד של ג'ל או ללחלח במעט מאוד מים ולבדוק. כמו כן, באופן כזה ניתן לבדוק בימים ראשון ושביעי כהלכה ובשאר ימים רק לקנח מעט ולעיין בקינוח.

בשעת הדחק ניתן לעשות כך בשבת ללא מריחה אף שלאחר מכן ימרח.

בהצלחה רבה וזכות המצוה תעמוד לכם לחיים טובים ומאושרים יחד.

הצטרף לדיון

תגובה 1