דם בתולים בביאה שאינה גמורה

שלום, נשאתי לפני חודש במהלכו ניסינו לקיים את המצוה,לאחר כל פעם בדקתי בעד ולא נמצא דם, בפעם האחרונה בה ניסינו לא הצלחנו באופן מלא (הרגשת כאב ללא חדירה מלאה) אולם בבדיקה פנימית נמצא דם-יתכן שהבדיקה גרמה לדימום. ידוע לי שבעת קיום המצוה באופן מלא על בני הזוג לנהוג כאסורים.האם במקרה הנוכחי,בפעם הבא-כשנצליח בע"ה באופן מלא-נאסר?

תשובה:

שלום רב

אם אני מבין נכון, עדיין לא היתה ביאה אחת שלימה. במקרה כזה, כיון שראית דם בבדיקה, מן הסתם זהו דם בתולים, אלא שלא ניתן לתלות בו לגמרי, ולכן, בפעם הבאה כשהביאה תהיה מושלמת, יש לבדוק בעד הבדיקה, ואם לא תמצאי דם אין צורך לפרוש [אילו לא היית רואה כרגע דם על העד, היה צריך לפרוש לאחר הביאה המושלמת גם אם לא רואים דם].

דברי אמורים, באופן שהיתה חדירה אבל לא מושלמת.

ברכות מזל טוב, ויהי רצון שתזכו לבנות בית נאמן בישראל.

מקורות:

ראה אגרות משה יו"ד סי' פה.