האם מותר לדחות ברית לתינוק שנולד בניתוח קיסרי ונימול שלא בזמנו?

שלום רב,הנכדים שלי נולדו ביום שישי בערב ,בשעה 23:45 בניתוח קיסרי, הראשון במשקל של 2.8 קילו והשני מתחת ל2.5 קילו,לראשון ניתן לעשות ברית לשני עדיין לא ,הוא בפגיה.
נאמר לנו שבגלל שמדובר בניתוח קיסרי ניתן לבחור ולעשות ברית או ביום ראשון או שני או שלישי.
האם זה נכון?האם ניתן "לבחור" או חייבים לעשות את הברית ביום ראשון?..תודה

תשובה:

שלום רב.

אף שילד שנולד בניתוח קיסרי מילתו אינה דוחה את השבת כמבואר בשו"ע סי' רסו סעי' י, מכל מקום המנהג הוא שבהגיע זמנו לימול מלים מיד בלי לדחות.

מקורות:

ראה רמ"א סי' רסא סעי' א, ומגן אברהם ס' רמט ס"ק ה.

מזל טוב וכל הברכות.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. עד כמה שהבנתי בשאילה, מדובר פה שהתינוקות נולדו בליל שבת, וכיון שזה ניתוח קיסרי, זה כבר ממילא נדחה ליום ראשון, והשואל שאל האם כיון שזה ממילא נדחה ליום א', אפשר לדחות את זה ליום ב' או ג' או לא?

  2. אני השואלת,הבנתי כשמדובר בקיסרי אז לא עושים בשבת,השאלה אם זה במילא נדחה אז כבר לא משנה אם זה ביום ראשון שני או שלישי…ראו גם את התגובה של מר חיים.תודה,