תוקף הסכם גירושין ללא גירושין בפועל

הסכם גירושין נחתם ואושר בבית דין לעניני משפחה ובפני בית הדין הרבני כולל בדיקה ואישור 2 העדים.
הגט נכפה על האשה אשר הסכימה לו בעל כורחה מאחר ובעלה בחר בחיים עם אשה אחרת עוד בזמן היותם נשואים. האשה מסרבת להופיע לשלב של טקס המשפיל בו יאמר לה שהיא מגורשת. מה צפוי לה?

תשובה:

שבוע טוב.

אני מבין שכבר נחתם הסכם גירושין. ונקבע תאריך למתן הגט בבית הדין הרבני.

אני מבין את הקושי. למרות שאני לא רואה בזה טקס משפיל כלל וכלל. אבל נראה שהקושי נובע מחמת המפגש הישיר עם הבעל וכל המצב שהאישה נקלעה אליו. אבל אין ברירה. לא ניתן להתגרש ללא שהאישה באה בעצמה לביה"ד. מתן הגט צריך להיות בין הבעל והאישה. אם האישה תרצה, ניתן לבקש שהעו"ד יכנס גם למעמד הגירושין.

ההשלכות של אי הגעה לביה"ד הן פשוטות. האישה נחשבת לנשואה לכל דבר. והסכם הגירושין לא יכנס לתוקפו ללא הגירושין. אני מניח שאם האישה תסרב להופיע לדיונים הבאים שייקבעו, ינקטו נגדה צעדים. לא ניתן לסרב להופיע. ניתן להופיע לדיון ולומר את אשר על ליבה, ולהמתין להחלטות ביה"ד.