סירוב האישה לכיסוי ראש – עילה לגירושין?

אני נכנס לשנה ה48 וכן אשתי אנחנו לא מקיימים מצוות עונה זה זמן רב מפאת שהאישה לא טובלת ולא רוצה לטבול בטענה שיחסינו מזמן התקררו שנים שיש ביננו חילוקי דעות בעניינים שונים שקשורים לדת כגון אני דרשתי שתוציא טלוויזיה מהבית והיא מסרבת כיסוי ראש והיא מסרבת אני חיב לציין שהיא אישה לא בריאה ויש לה בעיות נפשיות גם לי בעבר היו בעיות סבלתי מדכאון עקב מות הוריי אך טופלתי וכיום אני בסדר ברוך ה" האם ההלכה מחייבת אותנו להתגרש לאור המצב? אנו חיים בחדרים נפרדים ויש ביננו קשר נורמלי כמה שאפשר .

תשובה:

שלום רב,

התיאור שאתה מתאר כאן ודאי אינו נורמלי ואינו תיקני. באופן עקרוני, אם האישה "מורדת מתשמיש" כלומר מסרבת למצוות עונה, זוהי עילה לגירושין, אלא שאני מבין שלא זו שאלתך, אתה רק שואל האם אתה מחוייב לגרשה. ואין ספק שמצד זה אינך מחוייב לגרשה. אבל מה שמטריד כאן הוא סירובה לכיסוי ראש, שזה נקרא עוברת על דת שמצווה לגרשה כמבואר בסוף מסכת גיטין. אולם בכל זאת הייתי מציע לך לפנות לייעוץ זוגי, לא כדאי לגמור כך את הקשר ללא ייעוץ ומיצוי האפשרויות.