שימוש באינטרנט

שאלה:

שלום רב.
רציתי לדעת את דעת כבוד הרבנים אודות שימוש באינטרנט.
[כוונתי לאינטרנט כשר, אך אני מרגיש שיש ערכים שיכולים להישחק מול הרשת.]
בתודה,

תשובה:

שלום רב,

כידוע, הרבנים כתבו שמי שיש לו צורך יכול להשתמש באינטרנט (כשר).

אם אתה סבור באופן אישי שיש בעיה עם הערכים העלולים להשחק, אכן כדאי שתתנזר מהאינטרנט בכלל, ותבוא עליך ברכה, אבל צריכים להבין כי האינטרנט (כשר) הוא גם כלי שיכול לעשות גדולות ונצורות. אנו באתר רואים עד היכן זה מגיע, כשיש אנשים מכל העולם כולל ממקומות נידחים באפריקה ובמזרח הרחוק שודאי אין להם כל אפשרות ללימוד תורה אחר מלבד האינטרנט. בנוסף לידע הרב שמגיע לכל יהודי בעולם דרך האינטרנט, דבר שבפירוש לא היה ניתן לעשות אפילו במעט, ללא האינטרנט.

הרבנים אינם אוסרים דבר שבאופן כללי הוא מותר (אינטרנט כשר). מדוע שיאסרו זאת? בגלל שיש אנשים שהערכים שלהם עלולים להשחק?, יש גם אנשים נוספים, והרבה מאד כאלה,  שחייבים את הכלי הזה לכל מיני צריכים. אם באופן אישי אתה סבור שזה פוגם בהערכים שלך, תעשה חושבים ואולי כדאי שתתנזר מהאינטרנט הכשר.

הרבה הצלחה