כיסוי ראש לנשים

שלום רב.
אני ואשתי נשואים כבר למעלה משנה.
מאז שהתחתנו אשתי שמה כיסוי ראש.
לאחרונה היא החלה להגיד שהיא לא מעוניינת להמשיך ולשים את כיסוי הראש כי זה לא עושה לה טוב, היא סובלת מכאבי ראש, השיער שלה נושר והיא כלל לא מתחברת למצווה הזו.
מבחינתה זהו בסה"כ סמל סטטוס ותו לא.
לי מאוד חשוב שהיא כן תמשיך לשים אך מצד שני חשוב לי גם שהיא תהיה מאושרת ולא תסבול מזה.
אני קצת בדילמה ואיני יודע איך לגשת אל העניין ואשמח לייעוץ.
כמו כן אשמח אם תוכלו לתת לי סימוכין להלכה זו מהתורה.

תודה רבה ויישר כח על עבודתכם

תשובה:

שלום רב,

ראשית, כדאי לקרוא את הנאמר כאן בכדי להבין את הצורך בכיסוי ראש.

אבל אולי הייתי מייעץ לך, למרות שלמיטב הבנתי אתה מקפיד על כיסוי ראש (ללא פאה). במקרה הנוכחי אולי אשתך תתחבר יותר עם פאה, ישנם פאות שאני מאמין שהיא תוכל להתחבר אליהן, ובכך עדיין לשמור על החשיבות הרבה של צניעות וכיסוי ראש.

שה' ינחה אותכם בדרך הנכונה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1