האם מותר להפגש עם בחור שלא למטרת נישואין כדי שלא יעלב?

בס"ד

שלום כבוד הרב,

הציעו לי להיפגש עם בחור מסוים למטרת שידוכין, דיברנו בטלפון ולא הייתי מעוניינת להיפגש ואמרתי לבחור שיש לי עומס בלימודים ואיני יכולה להיפגש.
הבחור נפגע מאוד.
האם אני צריכה לבדוק שהבחור אינו מקפיד עלי ולבקש ממנו מחילה או שאין צורך?

תודה רבה!

תשובה:

שלום רב.

באופן כללי, אכן אין לצאת עם בחור שלא למטרת נישואין, גם אם הוא עלול להפגע מחמת הסירוב, אלא שכמובן ניתן לעשות זאת בצורה עדינה. במקרה שנראה לך שאותו בחור נפגע ממך, ניתן לשלוח לו התנצלות על ידי אדם אחר, אולם, אין כל מקום להפגש איתו לשם כך. נדמה לי, שהבחור צריך להיות מודע לכך שכיון שהפגישות הן רק למטרת נישואין אין מקום לערוך כאלו כשלא נראה שיכול להתפתח על ידי כך קשר חיובי.