סעודה משותפת עם גרושתו

שלום. אנ גרוש ויש לי ילדה בת 10 רציתי לדעת אם הילדה מזמינה אותי לאחת מסעודות שבת האם מותר לי להיות נוכח בבית אחד ולקיים את הסעודה בזמן שגם גרושתי נמצאת שם כמובן שגם הילדה נוכחת במקום איתנו רציתי לדעת אם יש בזה משהו פסול או לא ראוי ואם בכלל זה מותר

תשובה:

שלום רב.

לדעת הרמב"ם והשו"ע אסור. אולם לדעת הראשונים והבית שמואל תלוי אם הזוג אסורים לחזור זה לזה לדוגמא, אם הגרוש כהן, או שהגרושה כבר נישאה לאחר (אפילו במקרה שכבר התגרשה גם מהשני). אך אם אין הם אסורים לזחור זה לזה, אין ראיה לאסור דבר כזה לשיטתו.

מקורות:

ראה כאן ברחבה