בדיקות ז' נקיים לאשה שקשה לה להטהר לבעל

אישה שיש לה בעיות הורמונליות או חולשה שגורמת להופעת כתמים בז' נקיים האם חובה עליה לבדוק כל יום מז' נקיים וכיצד חייבת לנהוג.

תשובה:

אשה שקשה לה להטהר לבעלה מחמת פצעים, יכולה להקל בשעת הדחק לבדוק רק ראשון ושביעי, ועדיף שתבדוק גם פעם אחת באמצע, כדי שאם ימנע ממנה לבדוק ביום השביע תוכל לבדוק בשמיני ולטבול ולא יבטלו לה כל הז' נקיים לגמרי. אולם, אם קשה לה להטהר בגלל שיש לה כתמים, זה הרי דם נידות ממש, וקשה להקל לה להמנע מלבדוק.

מקורות:

על פי הוראת הגאון רבי מיכל שטרן רב שכונת עזרת תורה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במצב כזה, האם ניתן לעשות את הבדיקה בלילה שלפני?
    אסביר, אם למשל היום השביעי לשבעה נקיים הוא שבת, האם ניתן לקיים את הבדיקה בליל שבת או שמא דווקא ביום?
    (עבור אשתי, במידה וניתנת האפשרות לבדוק בלילה, זה מאפשר לבדוק אחרי מקלחת, בעת שהמקום נקי יותר)

  2. הבדיקה צריכה להתבצע ביום דוקא ולא בלילה. ככלל בדיקת לילה אינה מועילה כלום, גם שתי הבדיקות שעושיםתמיד הן אחת בבוקר ואחת לפני השקיעה.