דימום לאחר הורדת התקן תוך רחמי

לאחר שהיה לי איחור של שלושה שבועות, קיבלתי מחזור והוא נמשך שבועיים וחצי הלכתי לרופא לאחר אולטרסאונד ראו שהתקן ירד לצוואר הרחם, הרופא הוציא לי את ההתקן והדימום המשיך עוד כמה ימים הרופא אמר שזה טבעי .
השאלה שלי האם אני צריכה לשמור שבע נקיים? אמרו לי שלא מאחר וזה דימום מההתקן ולא בגלל מחזור ולכן אני פונה ושואלת.

תשובה:

שלום רב.

במקרה שלך יש לשמור שבעה נקיים משתי סיבות: א. הדימום שנמשך שבועיים וחצי היה ודאי מהרחם, לפחות בחלקו, ולא ניתן להטהר ממנו בלי שבעה נקיים קודם לכן עם הפסק טהרה כדת וכדין.

ב. כמו כן חשוב לדעת, שבכל מקרה של דימום מאותו מקום, חובה לקבוע שצואר הרחם נפצע כדי לתלות את הדם בפצע ולא בדימום מהרחם. לעולם לא ניתן לקבוע זאת על סמך השערות בלבד.