לבנים בז' נקיים לאשה שסובלת מכתמים

ברצוני לדעת אם יש חובה או שזו רק הנהגה טובה ללבוש לבנים כל ז' נקיים כמו"כ אם יש חובה או רק הנהגה טובה שגם המצעים יהיו לבנים בימים הנ"ל

תשובה:

לבישת לבנים כל ז' נקיים היא חובה. בשעת הדחק גדול באשה שיש לה פצעים וקשה לה ביותר להטהר לבעלה יש להקל, ובכל מקרה לגופו כדאי לעשות שאלת חכם. המצעים אין חובה שיהיו נקיים, ענין זה נאמר בעיקר בזמן חז"ל שלא כולם נהגו בהלבשה תחתונה. אולם, יש קהילות שהקפידו על מנהג זה.

מקורות:

על חיוב לבישת לבנים ראה הגה' אמרי ברוך סי' קצ סעי' י ובתורת שלמים שם ס"ק ח. על אשה שיש לה פצעים וקשה לה להטהר, ראה שו"ת רעק"א תנינא סי' לדושו"ת מהרש"ם ח"א סי' פא – פב.