שלום לכבוד הרב.
כבד טרי ששהה ג' ימים ומותר רק בצליה.
האם אחר צליתו מותר לאפותו בתוך פת כיסנין (בורקס)
תשובה:
שלום רב.
אין הבדל לענין זה בין בישול לאפייה בתוך בורקס, שכן הטעם לכך שאסרו להבשלו מפני שהדם שנבלע בו נפלט מעט מעט, ועל ידי מי הבישול הוא חוזר ונבלע בו, ודם שפירש נאסר באכילה, וטעם זה שייך גם במקרה שלך.
מקורות:
על עצם דין זה ראה בשו"ע יו"ד סי' סט סעי' יב , וראה בנו"כ שם שבדיעבד במקום הפסד גדול ניתן לסמוך על דעת המתירים לחולטו במים רותחים ולאחר מכן לבשלו.