שאלה:
האם לאחר צליית כבד יש צורך בהדחה במיים???
וא"כ כמה פעמים?
ומאיפה המקורות
יש לציין שאני בחור אשכנזי
תשובה:
לאחר צליית הכבד יש להדיח את הכבד במים שלוש פעמים. ומנהג בני ספרד שאם אוכלים את הכבד צלוי ולא מבשלים אותו לאחר הצלייה, אין צורך להדיחו.
מקורות:
על החיוב להדיח את הכבד שלוש פעמים, ראה רמ"א יו"ד סי' עג סעי' ה, ש"ך שם סי' עו סעי' טו, וקיצור שולחן ערוך סי' לו סעי' כ. על מנהג בני ספרד, ראה כף החיים יו"ד סי' עו ס"ק כט, ובן איש חי פ' קדושים סעי' ח. מיותר להוסיף, שלפני צליית הכבד יש להדיחו היטב במים צוננים ולהמתין עד שיתייבש היטב.