כשרויות לעופות

שאלה:

שלום, שאלתי בעניין כשרויות יש לשון הרע כשרות זאת או אחרת יש בה בעיות. גם אם זה נכון הרי אין שום כשרות שאפשר לומר שרוב תוצרתה כגון עופות בעייתיים אלא רק מיעוט. האם אפשר לסמוך אז על כל הכשרויות ועל כל פנים מהודרות למיניהם על סמך דכל דפריש מרובא פריש?
והאם יש ממש בפקפוק על העופות היום משום הרכבה?

תשובה:

תקנה ממערכות הכשרות המהודרות שמהשורה הראשונה ממש, הם עושים עבודה מדהימה, אין מה לשמוע לשון הרע.

אין לקנות ממערכות לא מהודרות, אנחנו לא רוצים תקלות גם אם זה מיעוט.

כמו כן יש נדון רחב בפוסקים אם אומרים ביטול ברוב בעופות, האם דין חתיכה הראויה להתכבד שאינה בטלה הוא גם בתרנגולת בנוצותיה, ספרדים יותר הקלו בזה ואשכנזים המירו ובכל מקרה זה נושא בפוסקים.

לגבי ההכלאות, שוחחתי בענין זה עם הגאון רבי צבי ובר שליט"א חבר בד"ץ שארית ישראל, ואמר לי שהגרי"ש אלישיב לא חשש לזה כלל, ואמר שאין כל הבדל משמעותי בין התרנגולות היום לאלו בעבר וממילא דינן שווה.

שבת שלום.

אני מקצר בגלל השבת הקרבה.